Themabijeenkomst Alzheimer Café - 14 februari

Op woensdag 14 februari a.s. vindt er een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk. Wilma Huiberts, activiteitenbegeleidster bij Activite biedt deze avond informatie over zinvolle dagbesteding. 

Mensen met dementie wonen steeds langer thuis, fijne dagbesteding is dan vaak essentieel. Zij geven aan dat hun kwaliteit van leven wordt verbeterd wanneer zij zich nuttig voelen, plezier beleven aan activiteiten en sociale contacten. Dat is niet alleen voor mensen met dementie van belang. Mensen die vanaf het begin sociaal en fysiek actief blijven, kunnen langer meedoen en stellen het moment dat er extra zorg nodig is uit. Dit betekent dat het aantal zorgarme jaren wordt vergroot. Wilma neemt u mee hoe zinvolle dagbesteding eruitziet en welk positief effect dit kan hebben. Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 uur en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. 

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, vrienden, vrijwilligers, hulpverleners en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie. Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, Topaz, Welzijnskwartier, Marente en Alzheimer Nederland.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Annelies van Paridon, Welzijnskwartier Katwijk tel. 071-4033323.