Terugblik Visje bakken voor Mantelzorgers

Twee vrouwen in gesprek

Terugblik van het mantelzorgteam op 14 september

Eindelijk was het dan weer zover! Hoewel wij  in de afgelopen periode pro actief telefonisch contact hebben gehad met onze mantelzorgers, is er natuurlijk niks leukers dan elkaar weer in het echt te mogen ontmoeten, bij te praten met daarbij ook nog een heerlijk zonnetje! 

Gister was Welzijnskwartier te gast bij de Goerie. De cliënten van de dagbesteding bakten heerlijke verse lekkerbekkies vanuit hun nieuwe viskar voor 100 mantelzorgers uit de gemeente Katwijk. De dag was ingedeeld in diverse blokken zodat iedereen een moment kon kiezen die voor hun geschikt was. 

De gasten werden buiten welkom geheten door sociaalwerkers Amber Slobbe en Annabel Gerritsen. Binnen kon er thee of koffie worden gehaald en werden zij verder geholpen door onze vrijwilligers Hilly en Conny van het belteam en onze stagiaires Chantal en Judith. Buiten was er een gezellig terras gemaakt waar mantelzorgers eventueel ter plekke het lekkerbekkie konden opeten. Buiten stond er ook de informatiestand van Katwijk Rijd(t)Mee, de vervoersdienst van het Welzijnskwartier, die mantelzorgers kunnen ontlasten in hun zorgtaken. 

Tot slot waren Martine van der Bent en Trudie Hoek van het wijkteam van de Gemeente Katwijk aanwezig om mantelzorgers die (mogelijk) overbelast zijn, te registreren en op een later moment de juiste ondersteuning te bieden. 

Registreer u als mantelzorger 
Hoe voorkom ik dat ik uitval? Hoe combineer ik mijn werk met het de zorg voor mijn naaste? Welke ondersteuning kan ik krijgen? Welke woningaanpassingen zijn mogelijk? Allemaal vragen waar veel mantelzorgers mee rondlopen. Wij helpen daarbij . Door te luisteren en samen te kijken wat er nodig is om de zorg vol te houden. Ook geven we tips hoe je daarbij goed voor jezelf kunt blijft zorgen.  

Registreer u als mantelzorger
 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Week van de verbinding!

In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseren diverse partners (waaronder Welzijnskwartier) diverse activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober vinden door het hele land speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021