Leuker en nuttiger leven met dementie - Alzheimer Café

Bijeenkomst Alzheimer Café - “Leervermogen bij dementie”

Op woensdag 10 mei 2023 zal het Alzheimer Café plaatsvinden in het dienstencentrum Zwanenburg, gelegen aan de Zwanenburgstraat 62 te Katwijk. Het Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie.

Dit keer zal Marieke Kerpershoek, EDOMAH ergotherapeut, als gastspreker de avond presenteren. Zij zal uitleggen hoe het stimuleren van het lerend vermogen kan leiden tot een leuker en nuttiger leven met dementie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen met dementie nieuwe dingen kunnen leren en zelfs vergeten vaardigheden opnieuw kunnen aanleren. Een EDOMAH opgeleide ergotherapeut kan daarbij helpen en zal vertellen over de effecten van dementie op hersencellen.

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, Topaz, Buurtzorg Katwijk, Welzijnskwartier en Alzheimer Nederland. Het doel van dit ontmoetingspunt is om informatie te delen, ervaringen uit te wisselen en ondersteuning te bieden aan degenen die betrokken zijn bij dementiezorg.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Annelies van Paridon, Mantelzorgondersteuning Welzijnskwartier via 071-4033323. Mis deze kans niet om meer te leren over leven met dementie en ontmoet gelijkgestemde mensen bij het Alzheimer Café Katwijk.

​​​​​​​Meer informatie over Alzheimer Café