Project Jonge Helden in Teylingen gaat van start

 

Samen sterk voor jonge mantelzorgers: Project Jonge Helden

Jonge mantelzorgers is een belangrijke maar helaas (vaak) onzichtbare doelgroep. Welzijnskwartier en Welzijn Teylingen werken samen om deze verborgen groep zichtbaarder te maken en te helpen.

Waarom dit belangrijk is
Ongeveer een kwart van de Nederlandse kinderen en jongeren helpt thuis een naaste of maakt zich zorgen om een dierbare. Ze zijn jonge mantelzorgers, maar weten vaak niet wat dit betekent voor hun eigen leven en groei. Zorgen voor een ander is mooi, maar kan soms ook problemen geven. 

Doel van Project Jonge Helden
De gemeente Teylingen heeft Welzijnskwartier en Welzijn Teylingen gevraagd om samen het project Jonge Helden op te zetten. Het doel is om jonge mantelzorgers en hun gezinnen beter te helpen. Zo kunnen we op tijd informatie en steun bieden. Project Jonge Helden brengt mantelzorgondersteuning en jongerenwerk samen. Zo helpen we op de beste manier.

Jongeren:
Jongeren die zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, of zich zorgen maken over iemand, kunnen meedoen met Project Jonge Helden bij Welzijnskwartier. Hier kunnen ze ervaringen delen, even ontspannen en steun krijgen van jongerenwerkers. Klik hier voor meer informatie over aanbod vanuit Welzijnskwartier

Ouders:
Voor meer informatie over dit project of voor mantelzorgondersteuning kunnen ouders contact opnemen met de mantelzorgadviseur van Welzijn Teylingen. Zij geven informatie, advies, begeleiding en praktische steun. Dit jaar belt de mantelzorgadviseur ouders van jonge mantelzorgers die bekend zijn bij Welzijn Teylingen. 

Voor meer informatie over aanbod Welzijn Teylingen

Meer informatie of contact opnemen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Welzijn Teylingen. Dit kan telefonisch: 0252 23 18 05 (op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur), of per e-mail: info@welzijnteylingen.nl  o.v.v. contact met mantelzorgadviseur.