Nieuw lid Raad van Toezicht Welzijnskwartier

Rob de Kleijn is per 1 augustus toegetreden tot de Raad van Toezicht (RvT) van Stichting Welzijnskwartier. Hij vervangt de reeds afgetreden Loes Remmelzwaal. Met zijn komst is de RvT weer voor 100% op sterkte. De RvT houdt toezicht op het realiseren van de doelstellingen van de stichting, het beleid van de directeur-bestuurder en de algemene gang van zaken. Welzijnskwartier is de brede sociaalwerkorganisatie in de Duin- en Bollenstreek met 125 medewerkers, 400 vrijwilligers en werkt voor alle gemeenten in de regio.

Rob de Kleijn uit Nieuw-Vennep was de afgelopen 19 jaar achtereenvolgens conrector, waarnemend rector en rector van het Fioretti College Lisse. Hij staat erom bekend dat hij zich met hart en ziel inzet voor zijn leerlingen, als docent, leidinggevende en rector. Een paar weken geleden ging hij met pensioen. Naast zijn werk zet Rob zich al jaren in voor de samenleving van Lisse, met activiteiten voor met name jongeren. Zo organiseerde hij de langste narcissenslinger van Europa die met hulp van jongeren is gemaakt en vermeld staat in het Guinness Book of Records. Daarnaast is Rob vrijwilliger bij diverse sportverenigingen. In 2024 werd Rob Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn maatschappelijke inzet.

"De afgelopen jaren zag ik veel jongeren die het 'even' niet vinden binnen hun eigen omgeving. Ik heb op mijn eigen school en daarbuiten ervaren dat Welzijnskwartier op dat moment voor de juiste opvang en aandacht zorgt. Dat was een belangrijke reden om toe te treden tot de Raad van Toezicht van Welzijnskwartier en vanaf die kant mijn steentje bij te dragen.” – Rob de Kleijn

Keurmerk Sterk Sociaal Werk
Voorzitter van de RvT Wilco Roelandse is blij met de komst van Rob: "De uitdagingen in het sociale domein zijn fors waarbij oplossingen veelal met diverse partners gerealiseerd worden. Voor de RvT is het daarom van belang dat we meerdere expertises aan boord hebben. Met Robs komst is dit wederom goed gelukt, gelet op zijn brede onderwijsachtergrond en de inzet van Welzijnskwartier om kwetsbare jongeren te ondersteunen. Naast algemene toezichthoudende taken en zitting nemen in de remuneratiecommissie voor de werkgeverstaken, gaat Rob zich bezighouden met kwaliteitsbeleid en strategische keuzes op het gebied van sociaal werk. Welzijnskwartier ontwikkelt zichzelf continu qua kennis, kunde, vaardigheden en interventies, maar we blijven zoeken naar manieren om onze impact te vergroten. Eerder dit jaar is opnieuw het keurmerk Sterk Sociaal Werk voor de hoge kwaliteit van de dienstverlening met glans behaald.”

Meest inclusieve regio van Nederland
Tot slot vertelt Gwen Spies, directeur-bestuurder Welzijnskwartier: “De maatschappelijke uitdagingen zijn zeker heel groot. Onze positie als sociaalwerkorganisatie in Wonen, Welzijn en Zorg is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Tegelijkertijd kunnen we alle hulp gebruiken bij het nog meer gezamenlijk inzetten op preventie. Ik zie ernaar uit om hierin met Rob op te trekken. Zijn kennis en ervaring kunnen we goed gebruiken in het verder bouwen aan de meest inclusieve regio van Nederland en onze eigen doorontwikkeling als kennis- en netwerkorganisatie.”

Lees meer over de Raad van Toezicht van Stichting Welzijnskwartier