Notariële zaken rondom dementie

Kandidaar-Notaris Astrid Blankendaal vertelt over notatiele zaken rondom dementie.

Het Alzheimer Cafe is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. I.s.m. RTV Katwijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon doorgaan. 

Op woensdag 9 december om 18.00 uur maakt Kandidaat-Notaris Astrid Blankendaal ons wegwijs in de notariële zaken die van belang zijn bij dementie. Astrid werkt bij Verhees Notarisssen in Katwijk. 

'Normaliter (voor de coronaperiode) is de dit de avond waar vaak extra stoelen uit de kelder gepakt moeten worden vanwege de populariteit rondom dit thema. Vertelt Asli Filiz (Sociaal Werker Welzijnskwartier)'
  
Dementie veroorzaakt op den duur steeds meer stoornissen in het denken, handelen en organiseren. Doordachte besluiten nemen wordt steeds moeilijker. Als naaste van iemand met dementie merk je dat je gaandeweg het ziekteproces steeds vaker belangrijke zaken moet overnemen en uiteindelijk ook besluiten neemt. Maar in hoeverre kan en mag dat? En wat moet je daarvoor regelen op juridisch gebied? Astrid informeert ons over hoe deze zaken in de wet geregeld zijn en welke zaken je zelf kunt regelen om de belangen van degene met dementie te beschermen. 

Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Astrid Blankendaal.  

Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn tot 1 januari 2021 geannuleerd. Tot die datum worden deze bijeenkomsten vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur. 

1 op de 5 mensen krijgt dementie
Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier.  
Voor wie: Mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden en andere belangstellenden
Wanneer: 9 december, 2e woensdag van de maand. 
Tijd: programma 18.00 - 19.00 uur  
Waar: online op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio: Ether Radio – 106.8 FM, Ziggo Analoog – 88.1 FM, Ziggo Digitaal – Kanaal 916, KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085, Telfort met zwarte afstandsbediening – 3142
En ook op televisie te volgen op o.a. Ziggo Digitaal – Kanaal 41, KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening – Kanaal 1385, Telfort met zwarte afstandsbediening – Kanaal 2131
 

Vrouw
Astrid Blankendaal

Hoe blijf je al mantelzorger vitaal?

Tijdens de Training Vitale Mantelzorger leert u samen met andere mantelzorgers energiek te blijven. U ontdekt wat energie geeft en vraagt. En hoe u daarin de balans bewaakt. Uiteraard is er veel ruimte voor uw eigen situatie.

Training bekijken

Mantelzorgers hebben plezier