Steun op werkvloer houdt mantelzorger in balans én aan het werk

In Katwijk heeft 1 op de 5 werknemers mantelzorgtaken. In de zorg hebben zelfs 1 op de 4 werknemers mantelzorgtaken. Werk combineren met zorgtaken kan in sommige gevallen heel zwaar zijn waardoor werkende mantelzorgers vaak te maken krijgen met tijdsgebrek, stress, overbelasting of financiële problemen.

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil graag het thema 'werk en mantelzorg' onder de aandacht brengen bij organisaties en bedrijven in de gemeente Katwijk. Daarom bieden wij een gratis training aan. Onderzoek heeft uitgewezen dat mantel-zorgers die zich gesteund voelen op hun werk minder last hebben van lichamelijke klachten en zich minder vaak ziek melden. De training kunnen wij u op maat aanbieden en zal 2- tot max 4 uur duren. Wellicht wilt u uw mantelzorgers informeren over passende wet- en regelgeving, wilt u meer ruimte voor lotgenotencontact of wij kunnen wij met de mantelzorgers een plan maken hoe ze alle ballen het beste in de lucht kunnen houden.

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen houden. Wij bieden individuele informatie, advies en begeleiding aan mantelzorgers, maar organiseren ook regelmatig bijeenkomsten met een informatief en/of een ontspannen karakter waarin mantelzorgers even los kunnen zijn van hun zorgen en in contact kunnen komen met andere mantelzorgers. Interesse? Stuur een mail aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl of neem een kijkje op onze website.