Aangepaste activiteiten tijdens coronaperiode

In navolging van de afgekondigde maatregelen en richtlijnen via de overheid hebben wij onze activiteiten op onze locaties in de gemeente Katwijk, Lisse, Hillegom, Noordwijk en Teylingen gestaakt. Ontmoetingscentra en jongerencentra zijn in ieder geval dicht tot en met 31 mei 2020. Onze geplande EVENEMENTEN liggen stil tot 1 september 2020.

Ondersteunende diensten zoals Maaltijdservice Katwijk en personenalarmering gaan gewoon door. We bieden daarnaast passende manieren om de meest kwetsbare mensen in onze samenleving te ondersteunen.

Onze sociaal werkers onderhouden via de telefoon, whatsapp, social media kanalen, kranten, website en lokale omroep, contact met onze verschillende doelgroepen zoals jongeren, mantelzorgers, en ouderen die normaliter meedoen aan diverse dagbestedingsactiviteiten.
Onze sociaal werkers Jongerenwerk zijn frequent in Duin en Bollenstreek op straat te vinden om in contact te komen en blijven met jongeren. Daarmee wordt nauw samengewerkt met de plaatselijke politie.

Boodschappendienst en telefoondienst

Met behulp van diverse initiatiefnemers en meer dan 200 vrijwilligers is Boodschappendienst Katwijk opgezet. Daarnaast bieden we een telefoondienst aan waar u terecht kunt voor een praatje en een luisterend oor.
Wilt u meer over de boodschappen- en telefoondienst weten, klik hier voor meer informatie.

Online activiteiten

Onze vaste activiteiten in onze buurt-en jongerencentra zijn gestopt. Maar ons werk gaat gewoon op een passende en veilige manier door. Onze sociaal werkers bieden allerlei activiteiten die online te volgen zijn. Hierbij valt te denken aan workshops koken, beweegspelletjes, creatieve dingen maken, praatprogramma's en nog zoveel meer.Via onze facebookpagina Welzijnskwartier plaatsen we diverse nieuwtjes over onze (online) activiteiten voor jong en oud.

Thuis bewegen voor de televisie

Via de dagelijkse uitzendingen van RTV Katwijk kunnen ouderen en gezinnen thuis meedoen aan beweegfilmpjes die door onze sportmedewerkers zijn samengesteld. De uitzendingen vinden dagelijks op werkdagen plaats vanaf 10.00 uur voor ouderen, 10.15 uur voor gezinnen. Dit wordt 's middags vanaf 15.00 uur herhaald. Doe mee en blijf fit.

Bewegen op sporten en veldjes
Ze mogen weer! Nu 37.000 jongeren onder de 18 jaar met ingang van 29 april 2020 in de Duin-en Bollenstreek weer samen mogen sporten en bewegen, hebben we meteen een mooi programma boordevol beweegactiviteiten voor de jeugd gemaakt. Deze activiteiten bieden we aan op diverse pleintjes en veldjes in de gemeente Katwijk. De begeleidende come4sportmedewerkers houden zich hierbij aan de RIVM richtlijnen. Inschrijven gaat via onze partner Sjors Sportief.

Vrijwilligerswerk tijdens de coronaperiode

Ook in deze tijd is het mogelijk om vrijwillig iets voor een ander te betekenen. Onze sociaal werkers Corine Hoek, Daphne Smit en Loes Olivier zijn goed op de hoogte van wat er zoal in de gemeente Katwijk voor mogelijkheden zijn. Zij kunnen je daar alles over vertellen tijdens de telefonische spreekuren. Klik hier voor meer info.

Contact leggen?

Heeft u vragen of ideeën waarin wij mensen kunnen ondersteunen, laat het ons weten.
U kunt ons bellen op werkdagen tussen 10.00 - 14.00 uur via telefoonnummer 071-4033323.
Mailen kan ook via: frontoffice@welzijnskwartier.nl.

Volg ons onze facebookpagina Welzijnskwartier zodat u en jij op de hoogte blijven van wat we voor je kunnen betekenen. Op deze pagina plaatsen we diverse berichtjes, foto's en filmpjes over onze activiteiten.

Ook de website van de gemeente Katwijk bevat allerlei praktische informatie mbt de maatregelen en adviezen rondom het coronavirus en de beschikbare dienstverlening van de gemeente Katwijk. Deze website kunt u hier bekijken.