Welzijnskwartier Zakelijk

Werkgevers onderscheiden zich steeds meer met focus op welzijn en preventie

De wereld een betere plek maken, daar draagt tegenwoordig iedereen wel zijn of haar steentje aan bij. Sterker, maatschappelijke relevantie wordt steeds belangrijker voor organisaties en bedrijven. Daarom ben ook jij waarschijnlijk bezig met prikkelende en inspirerende maatschappelijk doelen, waar iedereen zich voor wil inzetten. En waarmee je zinvol en betekenisvol bent voor alle stakeholders. Van klanten en investeerders tot leveranciers en medewerkers.

Alle ogen op welzijn

We weten dat 60% van de mensen een organisatie meer aanbeveelt als die aandacht besteedt aan hun welzijn. En als je investeert in het welzijn is de kans groter dat je talent kan behouden. Werknemers die zich gehoord en gerespecteerd voelen, zijn dus loyaler en acteren meer als ambassadeur. Bron: www.thomas.co.nl.

Waarom willen organisaties zinvol en betekenisvol zijn?

De tijd dat je talent met financiële prikkels en een leasebak kon werven en aan je verbinden, ligt ver achter ons. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een rapport van Randstad dat duidelijk laat zien dat zeker de generatie X (milleniums) en Z (zoomers) het belangrijk vinden om deel uit te maken van iets wat ‘groter is’ dan zijzelf. Zij willen zingeving in hun werk en voor zichzelf. Ofwel, werken voor een organisatie die waarde toevoegt aan de wereld en maatschappij.

Niet zo raar dus dat veel ondernemers en HR-managers nadenken over:

  • Hun organisatie meer maatschappelijke relevant te maken
  • Een betekenisvolle werkomgeving te creëren

Bel me terug

Welzijnskwartier biedt maatschappelijke relevantie

Hoe word je een organisatie die mensen elke dag inspireert en faciliteert? Die zowel medewerkers als klanten het gevoel geeft bij te dragen aan iets moois? Pasklare totaal-antwoorden zijn er niet, daarvoor is MVO een te groot begrip. Maar we helpen je wel graag op een aantal belangrijke deelgebieden die bijdragen aan jouw maatschappelijke positionering.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.


Geef inburgeraars een duwtje

Veel inburgeraars zijn goed opgeleid en hebben veel werkervaring. Ervaring die ze nu in Nederland willen inzetten. Dat traject start vaak met een werkervaringsplek, waarmee zij kennismaken met de Nederlandse arbeidsethos. Wij kennen alle mogelijkheden voor jou als werkgever.


Maak je uitje relevant

Ga je weer paintballen, karten of voor een uitgebreide high-tea? Of ga je met z’n allen eens meehelpen in een verpleeghuis, de kantine van sportclub opknappen of kinderen met een beperking een onvergetelijke middag geven? We hebben mooie klussen voor je bedrijf of afdeling liggen.
 


Zorg voor je mantelzorgers

Eén op de vijf medewerkers combineert werk met de zorg voor een naaste. Dit aantal neemt de komende jaren alleen maar toe. In het begin is er vaak begrip voor de gewenste flexibiliteit. Op langere termijn schuurt dat nog wel eens. Wij kunnen het ‘Goede gesprek’ hierover leiden.
 


Faciliteer vrijwilligerswerk

Op linkedIn tonen veel werknemers tegenwoordig ook hun vrijwilligerswerk. En steeds meer werkgevers geven ruimte om dit deels in de ‘baas zijn tijd’ te doen. Denk aan taaltrainingen aan statushouders, marketingwerkzaamheden voor een kleine stichting en buddy’s voor senioren.


Vitaliseer je mensen

Fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en een lager verzuim. Welzijnskwartier zet daar de methodiek en het meetinstrument Positieve Gezondheid voor in. Hiermee bieden we inzicht in de ‘fitheid’ van medewerkers en interventies om die te verhogen.


Creëer diversiteit

Zeker jongeren denken niet meer in man-vrouw, wit-zwart of hoog-laag-opgeleid. Ze hopen ook niet meer op goed diversiteitsbeleid van een werkgever, maar gaan daar gewoon van uit. Diversiteit en gelijke kansen als norm in plaats van als worsteling. De inclusieve samenleving is absoluut ons terrein.

Mijn MVO-beleid floreert

Van boekhandel tot ontmoetingsplek dus. Dat is wat we wilden bereiken. Zo houden we in de koffiecorner lezingen en leesavonden. Organiseren we samen met Welzijnskwartier de Klets en Kleuravonden, waar we met kaartjes uit een Kletspot het gesprek op gang brengen. En laten we Rijnsburgers in samenwerking met de bibliotheek nieuwe spellen ontdekken. In wezen zijn dat de allemaal middelen waarmee we ontmoeting en contact faciliteren. En dat werkt. 

​​​​​​​Lees verder over de inclusieve droom van Drees Hoek

Maatwerk-trajecten

Welzijnskwartier biedt regelmatig seminars, webinars, workshops en trainingen rondom grote maatschappelijke uitdagingen. We werken nauw samen met regionale en landelijke kennis- en onderwijsinstituten, Sociaal Werk Nederland en werkgeversorganisaties. Daarnaast bieden we jou maatwerk voor incompany-trajecten die zorgen voor medewerkers die:

  • Heel graag bij je komen/blijven werken
  • Hun werk met passie doen en trots zijn op je organisatie
  • De beste ambassadeurs worden die je je maar kunt wensen.

Maak een afspraak

Ik spar graag met jou over de eindeloze mogelijkheden voor inclusief werken en impact maken op jouw medewerkers en de wereld om ons heen. Margreet Adam

Bel mij