Sociaal Werker Sport (HBO) met ALO achtergrond


In verband met uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor 24 tot 36 uur per week - vanaf augustus 2024

Gymleraar en sociaal werker ineen

Sta je nu alle dagen voor de klas, maar wil je óók breder maatschappelijk actief zijn buiten school, dan zoeken wij jou!

Onze Sociaal Werkers Sport brengen inwoners letterlijk in beweging. Ze dragen actief bij aan hun gezondheid en welzijn. Wij gebruiken sport als middel om beweging, ontmoeting, vitaliteit en sociale cohesie te bevorderen. Plezier in bewegen is hierbij het uitgangspunt.

In deze functie ben je ongeveer de helft van de tijd actief als gymleraar op scholen in de Duin- en Bollenstreek. De andere helft van je tijd besteed je aan het ontwikkelen en begeleiden van sport- en beweegactiviteiten, voornamelijk gericht op kinderen uit aandachtswijken. Dit omvat ook het samen met jongerenwerkers ontwikkelen van een urban sport aanbod, waarmee jongeren gestimuleerd worden om meer te bewegen op straat.

Daarnaast ondersteun je scholen bij het verruimen van het beweegaanbod. Hierbij hoort onder andere de implementatie en uitvoering van de interventie Bewegend Kind, YOLO trainingen, het afnemen van de MQ Scan en het verzorgen van pauzesport. Ook biedt je ondersteuning bij diverse projecten en themadagen, zoals de Koningsspelen, vakantieactiviteiten en de Nationale Sportweek.

 

 

"Binnen de vakgroep heeft ieder zijn eigen expertise en ervaring. Als gymleraar kun je echt het verschil maken en inhoudelijk meedenken om de kinderen nog meer en beter aan het bewegen te krijgen. Verder is de afwisseling heel fijn in deze functie. Je staat niet continue voor de klas gymles te geven. Zo werk je het ene moment aan een beweegproject met collega's en het andere moment doe je een MQ scan op een school of sta je bij een opening van een watertappunt levend stratego te spelen met kinderen uit de wijk."

- Raymond Lempers, Sociaal Werker Sport/Beweegmakelaar

Jij bent enthousiast, want in deze baan

 • Kun je als gediplomeerd vakleerkracht aan de slag en trek je er ook op uit om beweging in de wijk en op schoolpleinen te stimuleren.
 • Werk je in een vakgroep met leuke en ondernemende collega’s die openstaan voor nieuwe projecten en ideeën.
 • Willen collega’s, vrijwilligers en stagiaires geënthousiasmeerd worden door jou
 • Staat iedereen open voor jouw ervaring en je creativiteit
 • Ben je flexibel en kun je zelfstandig werken
 • Werk je in een informele organisatie die volop ontwikkelt

Dit vind je top

 • Veel ruimte voor invulling van je baan en persoonlijke ontwikkeling
 • Een informele organisatie met korte lijntjes
 • In eerste instantie krijg je een contract voor een jaar, maar met de intentie om dit daarna om te zetten in een vaste aanstelling.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8, tussen de €3.250,= en €4.547,= bruto per maand (op basis van 36 uur, inclusief arbeidsmarkttoeslag), met een salarisverhoging van 4% per 1 juli 2024.
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering

 

Meer info, solliciteren of eerst een kop koffie/thee?

Nieuwsgierig naar deze toffe baan? Bel of app met Raymond Lempers, Sociaal Werker Sport/Beweegmakelaar, voor meer info of om eens een kop koffie te drinken en sfeer te proeven: 06-57223160. Meteen solliciteren? Mail je CV of LinkedIn profiel en eventueel je motivatie zo snel mogelijk naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Sport.

Procedure
We hanteren een proces bestaande uit twee gespreksrondes, gevolgd door een derde ronde gericht op arbeidsvoorwaarden. Voor indiensttreding controleren we referenties en vragen we een Verklaring Omtrent het Gedrag op. Zodra we een geschikte kandidaat vinden, sluiten we de vacature. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. 

Solliciteer voor deze functie

Werken bij Welzijnskwartier

Iedereen doet ertoe, hoort erbij, ontmoet en is zinvol bezig. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom.

Bij Welzijnskwartier werk je in de grootste en bekendste sociaal werk organisatie in de Duin- en Bollenstreek. We zijn trots op het kwaliteitskeurmerk Sterk Sociaal Werk. Je hebt te maken met zo’n 120 collega’s en ruim 400 vrijwilligers. 

Je bent onderdeel van een gepassioneerd team. Daarin werk je samen met andere toppers. Iedereen heeft weer zijn/haar eigen expertise. In onze vakgroepen bouw je mee aan overkoepelende projecten, mooie innovaties en een inclusieve samenleving.

​​​​​​​Lees ook onze dromen in het Strategisch Beleidsplan

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Privacy
Welzijnskwartier hecht veel waarde aan jouw privacy. Wij volgen dan ook alle wet- en regelgeving. Jouw persoonlijke gegevens behandelen we vertrouwelijk en alleen voor deze sollicitatieprocedure. Met jouw sollicitatie ga je akkoord met onze
Privacyverklaring.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.