Shitzooi

Een integrale en interactieve voorlichting in samenwerking met het jongerenwerk, politie, Bureau Halt en Socaal.TV.

Shitzooi: over sexting en meer

Heel veel jongeren hebben te maken met vervelende of sextingberichtjes, roddels en scheldpartijen op sociale media. Meisjes worden 2 keer zo vaak ge-cyberpest als jongens. Homo, lesbische en biseksuele jongeren zijn online het vaakst de pineut als het om roddel en achterklap gaat. 

Genoeg reden om hier eigentijdse voorlichting over te geven. En dat doen we met ‘Shitzooi’. Deze integrale en interactieve voorlichting hebben we i.s.m. het jongerenwerk, politie, Bureau Halt en Socaal.TV hebben ontwikkeld en sluit goed aan op de leefwereld van de jongeren. 

Een belangrijk onderdeel van ‘Shitzooi’ is het scenariospel. Tijdens dit spel lossen jongeren door middel van keuzes maken een politiezaak over sexting op. Er wordt ingegaan op de risico’s voor zowel slachtoffer als dader èn de mogelijkheden voor hulpverlening. Interactief worden onderwerpen als slut-shaming, grooming, catfishing, sextortion en hacken behandeld.  

De voorlichting wordt in groepsverband gegeven op middelbare scholen. In juni 2019 heeft ‘Shitzooi’ de prestigieuze Hein Roethofprijs gewonnen. 
 

 

Stel je vraag

Foto van Nadine de Koning

Nadine de Koning

Sociaal Werker - Jongeren

Jongerenwerker Katwijk aan Zee