Jongeren

Jong zijn is leuk! En de meeste jongeren pakken zaken die op hun pad komen prima zelf op. Maar soms is een extra duwtje in de rug nodig. Dat hoort ook bij met vallen en opstaan volwassen worden. Door jongeren op te zoeken en in gesprek te zetten, voorkomen we dat kleine uitdagingen grote problemen worden.
 

Luisterend oor op straat en in jongerencentra

Als je criminele dingen doet, maak je kennis met de politie. Heb je grote problemen op school of thuis, dan kom je in de jeugdzorg. Om dit te voorkomen zijn er sociaal werkers die gespecialiseerd zijn in jongeren. Zij zijn een luisterend oor en voeren de gesprekken die jongeren even niet met ouders of school hebben. Wij willen dat minder jongeren uitvallen, in de problemen komen of overlast bezorgen.

Mensen die elkaar vasthouden

Wat doen we?

Onze sociaal werkers zijn veel op straat te vinden op plekken waar jongeren ‘hangen’. Daar horen we wat er leeft onder jongeren, waar behoefte aan is en bemiddelen we bij overlast. Daarnaast zijn we actief in jongerencentra in de hele Duin- en Bollenstreek. Op die locaties kunnen jongeren tussen de 10 en 27 jaar in hun vrije tijd chillen, elkaar ontmoeten in een veilige sfeer, maar ook leren en geïnspireerd raken door anderen. De jongerencentra zijn dynamische plekken waar jongeren ook zelf activiteiten organiseren. Van kookavonden tot DJ-cafés. We hebben veel oog voor talentontwikkeling. We stimuleren jongeren eveneens om zich in te zetten voor de wijk, voor mensen met een verstandelijke beperking of helpen bij klassenfeesten. Zo maken we jongeren meer verantwoordelijk.

Met wie werken we samen?
We hebben korte lijnen met veel partners, zoals gemeenten, scholen, verenigingen, politie en de jeugdzorg. Zo kunnen we snel schakelen als we problemen signaleren bij individuele jongeren zelf of bij groepen jongeren in een wijk.

Ik heb een vraag

Meisje loopt op een muur van graffiti

Maatschappelijke Diensttijd /MDT - Project Talent
 

Welzijnskwartier, gemeente Katwijk, gemeente Hillegom, gemeente Lisse, gemeente Teylingen en gemeente Noordwijk slaan samen met partners Welzijn Noordwijk, Welzijn Teylingen en WelzijnsKompas de komende twee jaar de handen ineen om een mooi MDT-programma op te zetten voor de gehele Duin- en Bollenstreek. Een programma dat zo breed gedragen wordt, zorgt voor veel slagkracht. Ook valt het traject volledig binnen de Maatschappelijke Agenda van de gemeente Katwijk. Met het MDT-traject krijgt het vrijwilligerswerk onder jongeren een structurele en effectieve aanpak. In de regio wonen 35.000 jongeren tussen de 14 en 27 jaar.  

​​​​​​​Lees verder over Project Talent

 

 

 

Nieuws

Waar zijn we te vinden?

Vooral op straat en hangplekken. Daarnaast zijn we zeer actief op alle socials waar jongeren op zitten en in alle jongerencentra in de Duin- en Bollenstreek.

Je kunt ons bereiken via onze social media kanalen en via het wijkteam bij jou in de buurt.

Overzichtpagina wijken