Werken en mantelzorg

Hoe maak je de combinatie zorg en werk langdurig leefbaar? Zowel voor mantelzorgers als werkgevers staat op deze pagina informatie over ondersteuning. Denk aan de gratis Mantelzorgtraining voor bedrijven.

Contact

Maak zorg en werken mogelijk

Eén op de vijf werknemers is mantelzorger en dit aantal groeit. Betaald werk is een bron van inkomsten en biedt ontplooiing, afleiding en contacten. Dit kan helpen om de zorg leefbaar te houden. Maar werk combineren met zorg kan ook zwaar zijn. Werkende mantelzorgers krijgen vaak te maken met tijdgebrek, stress, overbelasting of financiële problemen (door minder werken of stoppen met werken). Als werkgever is het dus van belang om met dit actuele onderwerp aan de slag te gaan.

Training voor bedrijven

Onderzoek wijst uit dat mantelzorgers die zich gesteund voelen op hun werk minder last hebben van lichamelijke klachten en zich minder vaak ziekmelden. Maar wat is goede ondersteuning? Wat is de actuele wetgeving over dit onderwerp? Welke voorzieningen dragen bij aan het verminderen van uitval? Daar geven wij antwoord op tijdens onze mantelzorgtraining voor bedrijven.

Voor bedrijven en organisatie binnen de gemeente Katwijk is deze training gratis. De training is gericht op zowel de werkgever als de mantelzorgende werknemer en duurt tussen de 2 en 4 uur.

Meer info over mantelzorgtraining voor bedrijven

 

Vrouw op bankje

Certificaat Mantelzorgvriendelijk

Landelijk zijn honderden werkgevers erkend als Mantelzorgvriendelijke Organisatie. Ook Welzijnskwartier heeft deze erkenning. Een mantelzorgvriendelijke organisatie levert winst op voor de werkgever én de werkende mantelzorger. Bij Stichting Werk en Mantelzorg vind je een stappenplan naar mantelzorgvriendelijk werken en lees je wat je moet doen voor het behalen van het certificaat Mantelzorgvriendelijke Organisatie.

Stel je vraag

Drie vrouwen met overdracht erkenning

'Wij werken mantelzorgvriendelijk'

Sinds november 2019 is Welzijnskwartier in het bezit van de erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk'. De erkenning is geen certificaat of keurmerk, maar een blijk van waardering. Het is een bevestiging dat de organisatie aandacht heeft voor het combineren van werk en mantelzorg. Wil jij weten wat mantelzorgvriendelijk werken voor jouw organisatie kan opleveren? Doorloop dan de drie belangrijkste winstpakkers met de businesscase: lager ziekte verzuim, aantrekkelijk werkgeverschap en hogere omzet. Meer informatie op de website

Aan de slag!

Bekijk erkenning Welzijnskwartier

 

Wij helpen je graag

Foto van Annabel Gerritsen

Annabel Gerritsen

Sociaal Werker - Mantelzorg

Sociaal werker