Werken en mantelzorg

Hoe maak je de combinatie zorg en werk langdurig leefbaar? Zowel voor mantelzorgers als werkgevers staat op deze pagina informatie over ondersteuning. Denk aan de gratis Mantelzorgtraining voor bedrijven.

Contact

Maak zorg en werken mogelijk

Eén op de vijf werknemers is mantelzorger en dit aantal groeit. Betaald werk is een bron van inkomsten en biedt ontplooiing, afleiding en contacten. Dit kan helpen om de zorg leefbaar te houden. Maar werk combineren met zorg kan ook zwaar zijn. Werkende mantelzorgers krijgen vaak te maken met tijdgebrek, stress, overbelasting of financiële problemen (door minder werken of stoppen met werken). Als werkgever is het dus van belang om met dit actuele onderwerp aan de slag te gaan.

Training voor bedrijven

Onderzoek wijst uit dat mantelzorgers die zich gesteund voelen op hun werk minder last hebben van lichamelijke klachten en zich minder vaak ziekmelden. Maar wat is goede ondersteuning? Wat is de actuele wetgeving over dit onderwerp? Welke voorzieningen dragen bij aan het verminderen van uitval? Daar geven wij antwoord op tijdens onze mantelzorgtraining voor bedrijven.

Voor bedrijven en organisatie binnen de gemeente Katwijk is deze training gratis. De training is gericht op zowel de werkgever als de mantelzorgende werknemer en duurt tussen de 2 en 4 uur.

Meer info over mantelzorgtraining voor bedrijven

 

Mantelzorgers aan het praten met een mevrouw

Certificaat Mantelzorgvriendelijk

Landelijk zijn honderden werkgevers erkend als Mantelzorgvriendelijke Organisatie. Ook Welzijnskwartier heeft deze erkenning. Een mantelzorgvriendelijke organisatie levert winst op voor de werkgever én de werkende mantelzorger. Bij Stichting Werk en Mantelzorg vind je een stappenplan naar mantelzorgvriendelijk werken en lees je wat je moet doen voor het behalen van het certificaat Mantelzorgvriendelijke Organisatie.

Stel je vraag

Wij helpen je graag