Mantelzorg­ondersteuning

Deskundige ondersteuning in de langdurige zorg voor uw naaste.

Zorgt u langdurig voor een naaste? Dan bent u een mantelzorger.

Onze medewerkers van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning kunnen u ondersteunen bij deze zorg. Hoe? Door het bieden van informatie en advies en emotionele steun. Verder organiseren wij themabijeenkomsten met een informatief of/en een ontspannen karakter. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u even los zijn van de zorg, ervaring en kennis op doen en komt u in contact met andere mantelzorgers.

Wanneer bent u mantelzorger?

U bent mantelzorger als u meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur zorgt.

Alhoewel mantelzorg vaak met toewijding en liefde wordt gegeven, is het prettig om daarnaast een partner in deze zorg te hebben. Iemand die met u meedenkt en helpt oplossingen te zoeken voor de lastige situaties waarin u als mantelzorger terecht kunt komen.

Mogen wij uw partner zijn bij de zorg voor uw naaste?

Samenwerking met andere partners in mantelzorgondersteuning

We onderhouden goede contacten met vrijwilligersorganisaties die u als mantelzorger een stukje respijtzorg kunnen bieden. Daarnaast zijn wij nauw betrokken bij WeHelpen
WeHelpen is een digitaal platform waar mantelzorgers uit de gemeente Katwijk een hulpvraag kunnen plaatsen. Is de aanvraag complex dan verwijzen wij ook door naar de teams sociale ondersteuning. Bekijk hier de website van Team Sociale Ondersteuning.

Aanmelden

U kunt zich kosteloos bij ons registreren. Dit kan via de frontoffice van het Welzijnskwartier op 071-4033323. Of via ons digitale invulformulier

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning? Wij houden iedere dinsdag open spreekuur van 10.00-11.30 uur in Huize Callao, Callaoweg 1 te Katwijk. Wij zijn dinsdag tot en met donderdag van 9.00-14.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoon 071-4033323.

Daarnaast beschikken we over een eigen facebookaccount boordevol informatie over mantelzorgondersteuning. Bekijk hier onze facebookpagina.

Team Mantelzorgondersteuning

Margreet Adam
advies en ondersteuning
E-mail
Asli Filiz
sociaal werker
E-mail
Annabel Gerritsen
sociaal werker
E-mail
Rowenda Jooren
sociaal werker
E-mail