Mantelzorg­ondersteuning

Deskundige ondersteuning in de langdurige zorg voor uw naaste.

Mantelzorgondersteuning

Onze medewerkers van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning kunnen u ondersteunen bij deze zorg. Hoe? Door het bieden van informatie en advies en emotionele steun. Verder organiseren wij themabijeenkomsten met een informatief of/en een ontspannen karakter. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u even los zijn van de zorg, ervaring en kennis op doen en komt u in contact met andere mantelzorgers.

Van links naar rechts: Reinette, Asli, Martine en Annabel

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger is niet hetzelfde als een vrijwilliger.

Mantelzorgers:

  • Hebben niet voor hun zorgtaak gekozen, het is hen overkomen
  • Kunnen niet zomaar hun taak beëindigen
  • Hebben een emotionele band met de verzorgde
  • Zorgen vaak 24 uur per dag voor iemand.

Twijfelt u? Doe hier de mantelzorgtest.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar uw verhaal, denken mee in de vraagstukken waarvoor u komt te staan en ondersteunen u in de zorg voor uw naaste(n).

Daarnaast bieden wij de volgende ondersteuning:

  • individuele informatie, advies en begeleiding
  • doorverwijzing naar respijtzorg
  • interessante cursussen en training
  • individuele begeleiding door team sociale ondersteuning

Verder organiseren wij jaarlijks bijeenkomsten waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Soms met een informatief en soms met een ontspannen karakter.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u als mantelzorger kunnen betekenen? Bekijk dan onze onze folder hier

Wilt u als professional meer weten wat wij voor u kunnen doen?

Bekijk dan onze folder voor verwijzers

Bent u mantelzorger en wilt u zich gratis bij ons aanmelden? Klik hier en download het formulier sla het document op in uw computer vul uw gegevens in en verstuur de mail. Mocht dit niet lukken, laat het ons weten.

Door het verzenden van de mail geeft u aan dat u kennis heeft genomen van de privacyverklaring Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning en gaat u hiermee akkoord.