Sport op en rond school

We hebben een sterk sportaanbod voor scholen en op schoolpleinen. Denk aan sportweken, cursussen, sport tijdens schoolvakanties, de Nationale Sportweek en nog veel meer.

Contact

Lekker bewegen

Kinderen moeten eigenlijk een uur per dag bewegen. De meeste kinderen halen deze norm wel, maar sommige kinderen ook niet. Daarom heeft Welzijnskwartier een breed sportaanbod voor scholen. Een greep uit de onderwerpen waar we bij ondersteunen en die we faciliteren.

  • Naschools sportaanbod: we zijn dagelijks op een van de schoolpleinen in Katwijk actief
  • Schoolvakanties: elke schoolvakantie bieden we een sportief programma bij verenigingen en in gymzalen
  • Schoolsport: samen met de sportverenigingen stellen we iedere jaar weer een mooi beweegprogramma waar scholen aan kunnen deelnemen.
  • Cursussen: het hele jaar door kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten. Per sport worden vijf trainingen gegeven bij en door de sportvereniging. Zo verlagen we de drempel om verschillende sporten te proberen
  • Sportweek: onder en na schooltijd samen sporten, ieder jaar weer een groot feest. Zeker ook voor de kinderen waarvoor sporten niet zo vanzelfsprekend is
  • Nationale Sportweek: uiteraard doet Welzijnskwartier ook mee aan de Nationale Sport Week, een landelijk initiatief in september dat de breedtesport bij sportverenigingen in Nederland in de etalage zet.

Contact

 

Wij helpen je graag

Foto van Jeffrey Drost

Jeffrey Drost

Sociaal Werker Sport / Beweegmakelaar