Sport op en rond school

We hebben een sterk sportaanbod voor scholen en op schoolpleinen. Denk aan sportweken, cursussen, sport tijdens schoolvakanties, de Nationale Sportweek en nog veel meer.

Contact

Lekker bewegen

Kinderen moeten eigenlijk een uur per dag bewegen. De meeste kinderen halen deze norm wel, maar sommige kinderen ook niet. Daarom heeft Welzijnskwartier een breed sportaanbod voor scholen. Een greep uit de onderwerpen waar we bij ondersteunen en die we faciliteren.

 • Naschools sportaanbod: we zijn dagelijks op sportvelden in de gemeente Katwijk actief (zoals Cruyff Court)
 • Schoolvakanties: elke schoolvakantie bieden we een sportief programma bij verenigingen en in gymzalen
 • Schoolsport: samen met de sportverenigingen stellen we iedere jaar weer een mooi beweegprogramma waar scholen aan kunnen deelnemen.
 • Cursussen: het hele jaar door kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten. Per sport worden vijf trainingen gegeven bij en door de sportvereniging. Zo verlagen we de drempel om verschillende sporten te proberen
 • Sportpauze: onder en na schooltijd samen sporten. Tijdens deze sportlessen leren we de kinderen samen spelen, nieuw sportaanbod en omgang met sportmaterialen. Zeker ook voor de kinderen waarvoor sporten niet zo vanzelfsprekend is
 • Nationale Sportweek: uiteraard doet Welzijnskwartier ook mee aan de Nationale Sport Week, een landelijk initiatief in september dat de breedtesport bij sportverenigingen in Nederland in de etalage zet.
 • Speeltoestellen en beweegruimtes: samen met gemeente en enthousiaste inwoners helpen we graag bij beweegtoestellen en speeltoestellen toegankelijk te maken voor iedereen.
 • YOLO Training: een vierweeks programma waarbij judo training gegeven wordt op scholen en respect en samenwerken centraal staat. Dit onder gepassioneerde begeleiding van Yos Lotens.

Contact over sport en rond school

 

YOLO-Judotraining

YOLO biedt fysieke thematrainingen op maat voor jong en oud. Momenteel bieden wij de YOLO trainingen aan op basisscholen in de Gemeente Katwijk.

Enkele kernwaarden van Yolo-judotraining zijn o.a.:  

 • SAMENWERKEN ervaren van synergie 
 • RESPECT voor iedereen en alles                                                                
 • (ZELF)VERTROUWEN en de rol die je daarbij zelf speelt 
 • (ZELF)BEHEERSING en grenzen stellen, bewaken en respecteren 
 • (ZELF)DISCIPLINE en gecontroleerd doen wat nodig / afgesproken        
 • WEERBAARHEID veerkrachtig doorzetten 
 • PLEZIER met elkaar, niet om elkaar 

Heeft jouw school interesse in YOLO training? Neem dan contact op met Peter Kruit.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

MQ scan

Snel, simpel en betrouwbaar inzicht krijgen in de motorische vaardigheden van kinderen gebeurt met de MQ Scan. Al 1062 basisscholen en meer dan 100 gemeenten doen mee. Gemeente Katwijk is daar 1 van.

De MQscan is een wetenschappelijk erkend middel om de motoriek van basisschoolkinderen te meten. Via een beweegparcours tijdens de gymles worden basisvaardigheden gemeten op tijd. Er wordt op vier niveaus gekeken naar de resultaten: school- , groeps-, leeftijds- en persoonlijk niveau. Of een kind in aanmerkingen komt voor een individueel vervolgtraject (bijvoorbeeld Sport Op Maat, YOLO of een traject via de jeugdarts (JGZ) blijkt uit de resulaten op persoonlijk niveau.

 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Koningsspelen

Jaarlijks organisatie Welzijnskwartier de koningsspelen in Katwijk. Bijna 2000 kinderen doen mee vanuit verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Kinderen doen mee aan workshops en kiezen uit activiteiten van meer dan 18 lokale sportverenigingen, cultuurverenigingen en sportaanbieders. Zo maken de kinderen kennis met verschillende sporten en cultuur. 
 

Wij helpen je graag

Foto van Joost Hogerwerf

Joost Hogerwerf

Sociaal Werker - Sport / Beweegmakelaar