Ondersteuning sportverenigingen en -initiatieven

Word sterker in jullie maatschappelijke rol door het betrekken van nieuwe doelgroepen

Contact

Wij ondersteunen veel sportverenigingen en sportinitiatieven in de wijk

De maatschappij verandert continu. En ook de rol van sportverenigingen verandert. Daarom heeft de gemeente Katwijk ons gevraagd om met verenigingen mee te denken over hoe zij hun maatschappelijke rol nog beter kunnen vormgeven. Denk hierbij aan thema's als: 

  • Betrekken van nieuwe doelgroepen, zoals mensen met een beperking, senioren en vrijwilligers
  • Opbouwen van een netwerk met andere verenigingen
  • Invullingen geven aan actuele trends als 'positief coachen' en inclusief sporten
  • Afstemmen en uitvoeren van gemeentelijk beleid

 

Doe Mee in Katwijk

Op deze website vind je het overzicht van al die geweldige activiteiten en de vraag naar al dat mooie vrijwilligerswerk bij jou in de wijk en buurt. Met al onze partners vullen en beheren we dit mooie platform. Met als doel de gemeente Katwijk net even mooier en leefbaarder maken. Zeker voor degene voor wie 'meedoen in de samenleving' niet altijd vanzelfsprekend is.

Ook voor jou
Je vindt op Doe mee in Katwijk activiteiten voor jong en oud. Voor groepen en individuen. Voor de sportieveling, de knutselaar, de rustzoeker, de mantelzorger, de creatieveling, de strandwandelaar, de amateurkok en voor nog veel meer mensen. Zeker weten dat ook jij iets vindt wat aansluit bij wat jij wilt en kunt. Doe mee in Katwijk is er voor iedereen in:

Katwijk aan Zee
Katwijk a/d Rijn
Katwijk Noord
Rijnsburg
Valkenburg

Onze ambitie
Iedere gemeente heeft te maken met eenzaamheid, armoede, individualisering en vergrijzing. Daarnaast zijn veel stichtingen, verenigingen en organisaties bezig met burgerparticipatie, wijkgericht werken, samenwerking en het creëren van een integraal aanbod voor iedereen die dat nodig heeft. Wij geloven dat dit alleen kan als inwoners en organisaties elkaar weten te vinden, elkaars kwaliteiten benutten en het gezamenlijke aanbod laagdrempelig met elkaar kan delen. En dat allemaal het liefst op één platform. 

Met Doe mee in Katwijk geven we invulling aan de wens van velen om de versnippering in het welzijns-, cultuur- en sportaanbod op te lossen. Dus geen aparte platforms meer voor vrijwilligers, mantelzorgers, sport, cultuur, ontmoetingscentra, medelanders, wijken etc, maar één platform waar al het aanbod wijkgericht en integraal makkelijk vindbaar is voor iedereen. Dat is de ambitie van Welzijnskwartier en daarom faciliteren we heel Katwijk met dit platform.

Kom maar op met jouw idee
Doe mee in Katwijk breiden we de komende jaren steeds verder uit. Nieuwe partners sluiten aan en steeds meer thema's krijgen een plek op dit platform. Daarnaast blijven we extra functionaliteiten toevoegen, waarmee we mensen en verenigingen nog meer met elkaar verbinden. Heb je een tip, suggestie of initiatief voor ons platform? Laat het ons weten. 

Kijk op DoeMeeInKatwijk.nl

Wij helpen je graag

Foto van Gijs Nipshagen

Gijs Nipshagen

Sociaal Werker - Verenigingsondersteuning