Samen sporten voor senioren

Bewegen is leuk en anderen ontmoeten is leuk. Op deze pagina lees je hoe we deze twee combineren.

Contact  
Bekijk het weekschema

Samen bewegen is goed voor lichaam en geest

Door te bewegen houd je je lichaam soepel en je conditie op peil. Samen bewegen zorgt ook nog een voor die extra stok achter de deur en een flinke dosis gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten. Daarom sluiten we meeste activiteiten af met gezamenlijk en een kopje koffie. Op deze pagina een greep uit de mogelijkheden om net jezelf net even actiever en betrokken te voelen. Sommige zijn gratis. Sommige vragen een kleine eigen bijdrage. Vraag gerust nadere informatie op.

Ik wil meer informatie over Samen Sporten

 

Samen bewegen is goed voor lichaam en geest

Stoelyoga
Stoelyoga is Yoga speciaal bedoeld voor mensen die minder lang kunnen staan en niet graag op de grond zitten. In iedere les is aandacht voor verschillende lichaamsoefeningen en ademhaling. Iedere les sluiten we af met een meditatieoefening. Stoelyoga helpt om gewrichten soepeler te maken, spanning los te laten en de motoriek te verbeteren.

Seniorensport
Seniorensport is bedoeld voor de fanatiekelingen onder ons. De gemiddelde leeftijd is 70 jaar. In de sportzaal werken we aan de conditie werken met diverse oefeningen. Van badmintonnen en sprintjes trekken tot volleyballen en trefbal.

Vitality Club
Word fit en maak vrienden! Wekelijks lekker bewegen met gelijkgestemden doet u goed. Het idee achter de Vitality Club is bewegen voor en door ouderen. De groep krijgt eenvoudig sportmateriaal mee en wordt door Welzijnskwartier ondersteund bij het starten van de groep. 

Wandelen en fietsen
Op diverse plaatsen in de gemeente Katwijk organiseren we mooie fiets- en wandeltochten. Vaak is daar een begeleider of vrijwilliger bij die meer vertelt over de omgeving. Er zijn ook speciale activiteiten voor bijvoorbeeld mantelzorgers of Jonge Helden

Wandelvoetbal
Via Welzijnskwartier bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het zogenaamde wandelvoetbal. Dit gebeurt bij meerdere sportverenigingen. 

Bekijk hier het weekschema van het beweegprogramma

Bewegen op muziek

Beweegactiviteiten op muziek zijn actief en leuk om te doen. Tijdens deze lessen doen we allerlei oefeningen op muziek om de conditie te verbeteren en het lichaam soepel te houden. De gemiddelde leeftijd voor 'Bewegen op muziek' ligt tussen de 60-70 jaar.

Volksdansen
Volksdansen is plezier voor iedereen. Dansen en kennismaken met cultuur uit alle landen van de wereld is volksdansen. De dansen zijn eenvoudig, aangepast aan je eigen tempo en ook nog leuk om naar te kijken.

Countryline dance
Country- line dance is een dans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika overgekomen. Countryline dance kenmerkt zich niet alleen door de Countrymuziek waarop gedanst wordt, maar soms ook in klederdracht en entourage van de omgeving.

Bekijk hier het weekschema van het beweegprogramma

Oudere man dansend op muziek

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Wij helpen je graag

Foto van Lilyan Hofstee

Lilyan Hofstee

Sociaal Werker - Sport/Beweegmakelaar