Financiële bijdrage kinderen voor sport

Ontvang een bijdrage voor de kosten van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie voor jouw kind.

Weinig inkomen

Wil jouw kind graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Dan kun je misschien een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal. De vergoeding van de contributie (tot € 225,- per jaar) gaat rechtstreeks naar de vereniging. Voor het volgen van zwemlessen bij Aquamar kun je maximaal €545,- aanvragen.

Voorwaarden

  • Je woont in de gemeente Katwijk
  • Je kind is tussen de 4 en 18 jaar
  • Je inkomen is maximaal 120% van de toepasselijke bijstandsnorm
  • Je kind wilt meedoen bij een georganiseerde (sport)vereniging

Aanvragen
Je kunt niet zelf een bijdrage aanvragen. Dat gaat via professionals als artsen, jeugdhulpverleners en de sociaal werkers van Welzijnskwartier.

Contact

 

Kinderen met overgewicht | LEFF

Met LEFF gaan kinderen van 5 tot 13 jaar met overgewicht èn hun ouders op een leuke manier aan de slag met een gezondere leefstijl. De bijeenkomsten beginnen met voorlichting over gezonde voeding en het opstellen van je eigen doelen. Daarna gaan de kinderen lekker sporten en bewegen. De ouders praten verder over gezond opvoeden. Uiteraard worden er veel tips hiervoor uitgewisseld. De bijeenkomsten worden begeleid door de sociaal werkers van Welzijnskwartier. 

Jongens sporten in een gymzaal

Wij helpen je graag

Foto van Raymond Lempers

Raymond Lempers

Sociaal Werker Sport / Beweegmakelaar