Leven na mantelzorg

Welzijnskwartier heeft oog voor je als ex mantelzorger. We bellen je op, vragen hoe het gaat en ondersteunen jou bij het rouwproces.

Kom in contact

Leven na mantelzorg

Als de zorg voor je naaste wegvalt, dan gaat er een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Neem eerst ruim de tijd om te rouwen. En om uit te rusten. De afgelopen periode heeft veel van je gevraagd. Voorkom daarom dat je vlucht in teveel activiteiten, waardoor je jezelf uit het oog verliest. Je hoeft niet direct door te gaan. 

Welzijnskwartier heeft oog voor je als ex mantelzorger. Wanneer je je bij het Welzijnskwartier uitschrijft als mantelzorger, omdat je zorgvrager is overleden, dan neemt ons belteam na een half jaar contact met je op. Gewoon om eens te vragen hoe het met je gaat en of je behoefte hebt aan ondersteuning in je rouwproces. 

Wij staan klaar voor jou!

Humanitas

Welzijnskwartier is een samenwerking aangegaan met Humanitas. Zij hebben diverse contactgroepen en een nabestaandencafe. Met uw instemming geven wij dan uw contactgegevens door aan Nelleke van der Oord, Coördinator Humanitas Rijnland Steun bij Verlies. Zij gaat u als mantelzorger dan persoonlijk benaderen om te kijken op welke manier zij u kunnen ondersteunen. 

Meer informatie over Humanitas

4 tips voor leven na mantelzorg...

 • Maak tijd voor jezelf en voor ontspanning 
  In het begin voelt het misschien niet goed om tijd aan jezelf te besteden. Maar door leuke dingen te gaan doen en ontspanning te zoeken krijg je nieuwe energie om door te gaan. Ga naar de sportclub, spreek met vrienden af en maak werk van iets waar je al lang van droomde. 

 • Gebruik je mantelzorgervaring bij het zoeken naar nieuw werk 
  Zaken die je geleerd hebt tijdens de mantelzorg, kunnen ook op de werkvloer hun nut bewijzen. Denk maar aan het flexibel omgaan met veranderingen, het netwerken, het afstemmen met professionals en het goed kunnen plannen. Deze ervaring kun je gebruiken bij het zoeken naar werk dat bij jou past. 

 • Word vrijwilliger 
  Vrijwilligerswerk is fijn en kan voldoening geven. Denk eerst goed na over wat je precies wil. En hoeveel tijd je eraan zou willen besteden. Ga op zoek naar iets dat bij je past. Kijk hier op Doe Mee in Katwijk voor een actueel vrijwilligersaanbod.

 • Ga eenzaamheid tegen 
  Misschien ervaar je eenzaamheid. Als je veel aan huis gebonden was en je geen tijd had om contacten te onderhouden, is je netwerk waarschijnlijk kleiner geworden. Je kunt eenzaamheid tegengaan door activiteiten te ondernemen. Kijk ook eens op doe mee in katwijk voor een activiteit in de buurt. 

Meer tips over mantelzorg? Kom in contact!

Bel of mail voor meer informatie

Foto van Annelies van Paridon

Annelies van Paridon

Sociaal werker

Sociaal werker