Vacature Ervaren Sociaal Werker Sport (MBO) met specialisatie jeugd

Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom.

Wij zijn met ingang van 1 januari 2023 op zoek naar een nieuwe collega:

Ervaren Sociaal Werker Sport (MBO) met specialisatie jeugd
voor 24 tot 36 uur per week, voor de duur van een jaar

De functie
Onze Sociaal Werkers Sport brengen inwoners van Katwijk ook letterlijk in beweging. Ze dragen actief bij aan hun gezondheid en welzijn. We richten ons op inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In deze functie werk je met name met kinderen en jeugd. Er is veel overgewicht onder jeugd in Katwijk. Katwijk is JOGG gemeente, maar corona heeft voor meer beweegachterstand gezorgd. Je hebt diverse werkzaamheden. Je ontwikkelt en begeleidt sport- en beweegactiviteiten op straat, met name voor kinderen uit aandachtswijken. Daarnaast ontwikkel je – samen met onze jongerenwerkers – een urban sport aanbod. Hiermee stimuleren we jongeren op straat om meer te bewegen. Je begeleidt hen indien nodig bij het zelf organiseren van straattoernooien. Waar mogelijk werk je samen met sportverenigingen.

Welzijnskwartier werkt nauw samen met diverse basisscholen en stimuleert de motorische ontwikkeling, het beweegaanbod en het veilig speelklimaat op deze scholen. We bieden in 2023 een mooi programma op een 9-tal basisscholen, bestaande uit pauzesport, de MQ-scan en het implementeren van de methode Bewegend Kind. Je werkt komend jaar mee aan dit programma, samen met je collega’s Sociaal Werkers Sport. Verder bied je hand- en spandiensten bij projecten en themadagen, zoals de Koningsspelen, vakantie-activiteiten en de Nationale Sportweek.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde MBO diploma op het gebied van sport
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van sport en bij voorkeur ervaring met sociaal werk en werken in de wijk
  • Je kan sport op een enthousiaste manier overbrengen aan kinderen en jongeren, en het inzetten als middel om contact te maken op straat
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van stagiaires
  • Je kan activiteiten zelfstandig opzetten en mede uitvoeren
  • Je bent ondernemend, creatief en communicatief en kan proactief samenwerken met je collega’s van de vakgroep Sport & Bewegen

Dit bieden wij

  • Een informele organisatie
  • Veel ruimte voor invulling van je baan en voor persoonlijke ontwikkeling
  • Een aanstelling voor 24 tot 36 uur per week, tijdelijk, voor de duur van 1 jaar
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, schaal 6, afhankelijk van opleiding en ervaring

Welzijnskwartier
Onze sociaal werkers weten hoe mensen en buurten in hun kracht komen. We helpen (groepen) inwoners om zelf aan de slag te gaan. We richten ons op preventie, minder uitval en minder beroep op dure (zorg)voorzieningen. We ondersteunen partners bij het bouwen aan een inclusieve samenleving en weten hen razendsnel te vinden als uitval dreigt.

Bij Welzijnskwartier werken zo’n 100 mensen en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. We zijn volop in ontwikkeling met strategie, wijkteams en integraal werken. Hierdoor blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein. De stip op de horizon is duidelijk en de weg ernaartoe vol gezamenlijke ontdekkingen.

Solliciteren
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Raymond Lempers, Sociaal Werker Sport/Beweegmakelaar, 06-57223160. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Sport.

Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de Privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.